Preostalo 328.400 dinara za finansiranje i sufinansiranje programa kulturno-umetničkih društava u Požarevcu

Preostalo 328.400 dinara za finansiranje i sufinansiranje programa kulturno-umetničkih društava u Požarevcu

Grad Požarevac raspisao je Konkurs za dodelu sredstava iz budžeta Grada Požarevca za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kulturno-umetničkih društava u Gradu Požarevcu za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 328.400,00 dinara, koji je preostao nakon sprovedenog Konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kulturno-umetničkih društava u Gradu Požarevcu za 2017. godinu, objavljenog u lokalnom listu „Reč naroda“ i internet prezenaciji Grada Požarevca dana 9. maja 2017. godine.

Sredstva za realizaciju projekata iz stava 1. ovog Konkursa obezbeđena su u Odlukom o budžetu Grada Požarevca za 2017. godinu  u  okviru Razdela 5. Gradska uprava, Glavi 5.1. Gradska uprava, Program 13: Razvoj kulture i informisanja, Programska klasifikacija 1201-0002, PA: Jačanje kulturne produkcije i umetničkog stvaralaštva, Funkcija 820 – Usluge kulture, Pozicija 126, Ekonomska klasifikacija 481- Dotacije nevladinim organizacijama, Konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kulturno-umetničkih društava.

            Pravo učešća na Konkursu imaju kulturno-umetnička društva koja su registrovana i čije je sedište na području Grada Požarevca, a koji u okviru svojih programa neguju kulturni identitet Grada Požarevca, kao i naroda odnosno narodnosti kojoj pripada.

KONKURS SE NE ODNOSI NA KULTURNO-UMETNIČKA DRUŠTVA ČIJA SE DELATNOST ODVIJA NA TERITIRIJI GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC.

Opširnije o konkursu i načinu konkurisanja OVDE.

KOMENTARIŠI