Otvorena OBNOVLJENA Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Zabeli /FOTO, VIDEO/

Otvorena OBNOVLJENA Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Zabeli /FOTO, VIDEO/

Svečanom otvaranju prisustvovali su čelnici Grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem, kao i direktori požarevačkih školskih ustanova

Foto: B.P.

Danas, 12. decembra je u Zabeli svečano otvorena obnovljena izdvojena Osnovna škola “Vuk Karadžić”.

Svečanom otvaranju prisustvovali su čelnici Grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem, kao i direktori požarevačkih školskih ustanova.

Škola zabela
Osnovna škola Vuk Karadžić, Foto: B.P.

Da podsetimo, u OŠ “Vuk Karadžić”, nastava se osim u matičnoj, odvija i u 6 izdvojenih škola.

Foto: B.P.

Škola u Zabeli ima 7 učionica, kancelariju i terene za fudbal, odbojku i košarku. Podignuta je posle II Svetskog rata na zemljištu KPZ “Zabela”, a škola je osmogodišnja.

Foto: B.P.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” Vladan Vidojević pozdravio je i zahvalio se svim prisutnima i reč prepustio Lidiji Risitić, doskorašnjoj direktorki ove školske ustanove.

Foto: B.P.

Po rečima Lidije Ristić, 2016. godine doneta je odluka da se u sanaciju škole uloži 27 miliona dinara.

Foto: B.P.

Zahvaljujući Gradu Požarevcu, omogućena su i dodatna sredstva za ulaganje u ovu školu, pa je tako ukupno uloženo oko 30 miliona dinara.

Foto: B.P.

“Sanacija škola započeta je u februaru 2018. godine i obuhvatila je izgradnju novog krova, spoljnu izolaciju, zamenu prozora i vrata, nove podove, obnovu fasade, renoviranje mokrog čvora i toaleta, oluka, električnih instalacija, vodovoda i kanalizacije”, navela je Lidija Ristić.

Foto: B.P.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović čestitao je kolektivu škole i rekao da je obnova ove škole usmerena da deca koja pohađaju školu imaju iste uslove kao i u gradu.

Foto: B.P.

Spasović je rekao da već tri godine uzastopno se iz budžeta odvaja blizu 100 miliona dinara i da je projekat ulaganja u prosvetu jedan od najbitnijih projekata lokalne samouprave. Gradonačelnik je rekao da se ulaganja neće zaustaviti na ovoj školi i ovom prilikom najavio veliki projekat ulaganja u OŠ “Dositej Obradović”.

KOMENTARIŠI