PRESUDA U POŽAREVCU: 15 godina za zločin u blizini benzinske pumpe u...

PRESUDA U POŽAREVCU: 15 godina za zločin u blizini benzinske pumpe u Rabrovu

Optuženi je već dva puta robijao – jednom zbog ubistva policajca u Makedoniji, a drugi put jer je jednom čoveku zapalio kuću

Prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu, Z.J. (42) iz Miljevića kod Golupca osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina i tri meseca zatvora, zbog ubistva Dejana Jovanovića (47) iz Mrčkovca. On je zbog ubistva osuđen na 15 godina, a zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja na godinu dana, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina i tri meseca, pišu Novosti.

Ovaj zločin izvršen je u noći između 21. i 22. novembra 2017. godine, u Dejanovoj „tojoti“, u blizini benzinske pumpe u Rabrovu. On je te noći povezao optuženog u Kučevo, ali je usput saznao da ovaj ide kod L.M, žene u koju je zaljubljen, da bi ubio njenog muža. Pošto je Dejan odbio dalju vožnju, optuženi ga je usmrtio jednim hicem iz pištolja, a zatim njegovo telo prebacio na mesto suvozača. Zatim ga je odvezao na deponiju u selo Srpce i tamo ostavio. Nakon toga Dejanovim autom otišao je u Kučevo kod L.M, ali je, u otimanju s njom oko pištolja, ranjen, pa je prebačen u požarevačku bolnicu, u pratnji policije.

Inače, optuženi Z.J. već je dva puta bio u zatvoru. Prvi put zbog ubistva policajca u Makedoniji, a drugi put jer je jednom čoveku u Miljeviću zapalio kuću.

KOMENTARIŠI