Presuda u Požarevcu: Pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše nevenčane supruge

Presuda u Požarevcu: Pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše nevenčane supruge

Foto: Urban City / B.P.

Ljubiša Pavlović (56) iz Kučeva osuđen je pravosnažno pred Višim sudom u Požarevcu na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše nevenčane supruge Sanele Žuržić (39) iz Rakove Bare.

On će oštećenoj morati da isplati i pet miliona dinara odštete za zadobijene povrede, i to u roku od dve godine od izlaska iz zatvora. Istom presudom, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom u periodu od tri godine, pišu Novosti.

Presuda je doneta na predlog višeg javnog tužioca, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, sklopljenog sa optuženim. Zbog toga je ona pravosnažna i na nju ne postoji pravo žalbe. Krivično delo optuženi je izvršio 9. aprila prošle godine, u šalter-sali pošte u Kučevu.

Pošto je pratio bivšu suprugu, ušao je za njom i, naočigled prisutnih građana, kuhinjskim nožem nekoliko puta ubo je u glavu i telo, besan što ga je ostavila. Teško povređena žena preneta je u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde je ustanovljeno da je životno ugrožena, pa je prebačena u beogradski Urgentni centar.

Odmah nakon hapšenja, optuženom je određen pritvor u kojem se i dalje nalazi i iz kojeg će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne. Za krivično delo za koje je optužen – pokušaj ubistva, zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

KOMENTARIŠI