Prijatelji ubijenog policajca Srđana Petrovića: Divan čovek, posvećen porodici i dobar kolega

Prijatelji ubijenog policajca Srđana Petrovića: Divan čovek, posvećen porodici i dobar kolega

Srđanova sahrana je zakazana za četvrtak u 13 sati, u Požarevcu.

Familija i prijatelji ubijenog pripadnika MUP u šoku posle vesti da je nastradao na dužnosti

Bio je divan čovek i dobar policajac. Mnogo je voleo konje i imao je jednog u ergeli “Ljubičevo”. Bio je i sjajan suprug i brižan otac dvoje dece – rekle su nam u utorak ožalošćene i potresene kolege ubijenog policajca.

Ispred stana porodice Petrović u Stiškoj ulici u Požarevcu, sreli smo Srđanovog oca Svetomira kako telefonom prima saučešće od prijatelja.

– Ništa me ne pitajte. Izgubio sam sina – kaže nam uplakani Svetomir.

On je sa suprugom Dušankom i sinom Nenadom pristigao iz Jablanice, Srđanovog rodnog sela.

– Krenuli smo odmah, čim mi je snaja Maja javila da mi je sin nastradao – kaže kroz suze Svetomir.

Iz stana su tad izašli Srđanov brat Nenad i članovi familije, dok se kroz otvorena vrata čuo plač Srđanove supruge. Ona je sada ostala sama sa njihovo dvoje dece srednjoškolaca, ćerkom i sinom. Ispred zgrade zatičemo Srđanove komšije, koji su u šoku zbog tragedije.

U rodnom selu ubijenog policajca Srđana Petrovića, Jablanici kod Kruševca, u utorak je zavladao muk nakon vesti o tragediji. Poslednji put Srđan je tamo bio pre 15 dana, na rođendanu svoje bratanice. Komšija i dobar prijatelj ove porodice, Milenko Spasojević, ne krije tugu zbog tragedije.

– Svi smo Srđana voleli i cenili. Ovde je završio osnovnu školu, a posle školovanja u Sremskoj Kamenici dobio je posao u Požarevcu, gde je živeo sa suprugom Majom i dvoje dece. Ipak, često je obilazio oca Svetomira, majku Dušanku i brata Nenada – priča Milenko.

Srđanov otac je penzioner, radio je u “Vodovodu”, a majka se bavi poljoprivredom.

– Nikog ovde sada nema, svi su otišli za Požarevac, čim su čuli da je Srđan nastradao – kaže Milenko, dok stoji pred kućom Petrovića, koju čuva dok su oni odsutni. – I Srđan je voleo zemlju kao njegovi roditelji. Imao je jednu parcelu u Požarevcu i nju je obrađivao. To mu je bilo omiljeno, pored ljubavi prema konjima.

Srđanova sahrana je zakazana za četvrtak u 13 sati, u Požarevcu.

POVEZANE VESTI:

UBIJEN policijski službenik u selu Bare pored Požarevca

KOMENTARIŠI