Prijem i nagrade za šampione iz Velikog Gradišta

Prijem i nagrade za šampione iz Velikog Gradišta

U četvrtak, 13. aprila, sa početkom u 10,00 sati, predsednik opštine Veliko Gradište organizuje prijem za sportiste - učenike škola sa teritorije opštine Veliko Gradište, njihove trenere i profesore koji su tokom prethodnog meseca postigli izuzetne uspehe na republičkom školskom takmičenju, donevši svom gradu tri zlatne, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Državni prvak u džudou, na takmičenju održanom početkom marta u Pančevu, u konkurenciji 506 takmičara iz 260 škola, postala je učenica OŠ ”Ivo Lola Ribar”, Ana Milošević, osvojivši 1. mesto, dok je Teodora Stojićević osvojila srebro, a Katarina Stojićević bronzu. Učenica Srednje škole, Zorana Blagojević, vratila se sa srebrom. Trener ovih uspešnih učenika je Ivan Milošević.

I u karateu, na republičkom takmičenju u Pančevu, učenici iz Velikog Gradišta postigli su zapažene rezultate sa trenerom Nebojšom Stoiljkovićem. Jovan Petrović, učenik OŠ ”Ivo Lola Ribar” i Tijana Stoiljković iz Srednje škole osvojili su drugo mesto.

Zlato na republičkom prvenstvu osnovnih škola u odbojci, održanom 21. i 22. marta u Kladovu osvojila je ekipa OŠ ”Ivo Lola Ribar”. Za visoku tehničku obučenost, pobrinuli su se trener Dejan Milanović, nastavnice fizičkog Biljana Perić i Verica Jović kao i direktor Dragan Mandić.

I muška odbojkaška ekipa Srednje škole OK VGSK osvojila je prvo mesto na prvenstvu Srbije za srednje škole u Kladovu i sačuvala vodeću poziciju iz prethodne godine. Zahvaljujući profesoru i treneru Dejanu Milanoviću, ali i podršci sa tribina koju su ekipi pružili direktor Srednje škole, Zoran Tašić, nastavnici, školski drugovi i roditelji, i od ove ekipe možemo očekivati nove trofeje.

Ovim rezultatima opština Veliko Gradište osvojila je najviše medalja sa republičkih školskih takmičenja do sada.

Opština će gradištanske šampione nagraditi petodnevnim putovanjem u Veneciju, ali i majcama i dresovima u kojima će osvajati nove medalje, a zajednička fotografija već krasi najveći bilbord u gradu.

POVEZANE VESTI:

Zlatna mladost ponovo proslavila Veliko Gradište

KOMENTARIŠI