Prijem najboljih sportista na republičkom školskom takmičenju

Prijem najboljih sportista na republičkom školskom takmičenju

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, upriličio je juče prijem za učenike – sportiste, njihove trenere i profesore koji su tokom prethodnog meseca postigli izuzetne uspehe na republičkom školskom takmičenju donevši svom gradu tri zlatne, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Prijemu su prisustvovali i predsednica Skupštine opštine, Branislavka Šulović, zamenici predsednika opštine i Skupštine opštine, načelnica Opštinske uprave, direktor Sportskog centra, predsednik i sekretar Sportskog saveza, saradnik predsednika opštine za sport kao i direktori nagrađenih škola – OŠ “Ivo Lola Ribar“ i Srednje škole.vg sportisti prijem 2

“Opština opredeljuje značajna sredstva za sport i rezultati se vide. Na Srebrnom jezeru smo počeli s Veslačkim centrom, otvoren je Košarkaški kamp TEO4, slavnog Miloša Teodosića, a imali smo i SELTA fudbalski kamp. Ove godine izgradićemo na Jezeru i sportsku halu za indor sportove, profesionalno opremljenu sa terenom za više nivoe takmičenja.“, rekao je Milić.

Predsednik opštine nagradio je gradištanske šampione petodnevnim putovanjem u Veneciju, a ovom prilikom im je uručio majce i dresove u kojima će osvajati nove medalje. Zajednička fotografija najusšešnijih sportista i njihovih trenera već krasi veliki bilbord u gradu.

Da podsetimo, zlato na republičkom prvenstvu osnovnih škola u odbojci osvojila je ekipa OŠ “Ivo Lola Ribar“. Za visoku tehničku obučenost, pobrinuli su se trener Dejan Milanović, nastavnice fizičkog Biljana Perić i Verica Jović kao i direktor Dragan Mandić.vg sportisti prijem 3

I muška odbojkaška ekipa Srednje škole OK VGSK osvojila je prvo mesto na prvenstvu Srbije za srednje škole u Kladovu i sačuvala vodeću poziciju iz prethodne godine. Zahvaljujući profesoru i treneru Dejanu Milanoviću, ali i podršci sa tribina koju su ekipi pružili direktor Srednje škole, Zoran Tašić, nastavnici, školski drugovi i roditelji, i od ove ekipe možemo očekivati nove trofeje.

Državni prvak u džudou, na takmičenju održanom početkom marta u Pančevu, postala je učenica OŠ “Ivo Lola Ribar“, Ana Milošević, osvojivši 1. mesto, dok je Teodora Stojićević osvojila srebro, a Katarina Stojićević bronzu. Učenica Srednje škole, Zorana Blagojević, vratila se sa srebrom.vg sportisti prijem 4

I u karateu, na republičkom takmičenju u Pančevu, Jovan Petrović, učenik OŠ “Ivo Lola Ribar“ i Tijana Stoiljković iz Srednje škole osvojili su drugo mesto.

KOMENTARIŠI