Gradonačelnik je ovom prilikom čestitao plasman u Super ligu Srbije i zatim je još dodao:

„Dragi prijatelji, sportisti, dozvolite da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu u gradsko zdanje, koje je zapravo i vaša kuća.
Odbojkaški klub Mladi radnik je boreći se za njegovo ime mnogo učinio za Požarevac i najmanje što mogu da kažem danas, na prijemu u vašu čast je da ste vaše sugrađane zadužili. Kada to kažem, ne mislim da ste nas zadužili samo plasmanom u Super ligu gde će se požarevački klub ponovo naći među najelitnijim klubovima, ne mislim i samo na uzbudljive utakmice i požrtvovanost na njima kada su igrači borbom za svaku loptu pokazali šta znači biti posvećen i takmičiti se za svoj klub i grad. Kada kažem da ste nas sve zadužili, mislim ponajviše na onaj osećaj koji ste budili u nama a to je ponos i ljubav prema svom gradu nakon pobeda ali i nakon poraza kada ste pokazali još i to kako se boljem pruža ruka i čestita mu na pobedi.odbojkasi kod baneta 2

Istina, ove sezone malo je bilo situacija kada ste izgubili, čak nijedna na domaćem terenu. Podatak da ste poraženi na samo jednoj utakmici i to u gostima, svima nama u Požarevcu ali i u Srbiji govori da ste i više nego zasluženo osvojili titulu i plasirali se u Super ligu.

Želeo bih na kraju da se zahvalim rukovodstvu kluba koje je izvanrednim radom i to u sportu koji je sinonim za organizovanost, pokazalo koliko je važno dobro rukovođenje za uspeh, u bilo kom segmentu. Takođe želim i da se zahvalim, i to ponajviše u ime naših mladih sugrađana, i svim igračima na čelu sa kapitenom Ivicom Jevtićem što svojim ponašanjem na terenu ali i van njega, daju najbolji primer i na delu dokazuju da sport oplemenjuje i nadahnjuje.
Želim Vam sreću u narednoj sezoni i titule u nekoj od narednih. Znate već da ćete, kao i svi ostali klubovi iz Požarevca, u gradu za to uvek imati svu neophodnu podršku i pomoć. Još jednom čestitam od srca na velikom uspehu.“

Nakon njega, ispred kluba, najpre se na prijemu zahvalio trener ekipe, Dragan Bonić.

– Moram da naglasim da je bilo izuzetno teško, jer smo ispred sebe imali 22 utakmice, i sezonu koja traje 7 meseci. Uspeli smo da ostvarimo trijumfe na 21 meču tako da velike zasluge pripadaju igračima. Na nama je da se okrenemo Super ligi i iskoristio bih priliku da se zahvalim gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem, našoj upravi na čelu sa predsednikom Lazom Ristićem, sigurno da ste nam mnogo pomogli i bez vaše pomoći ne bi smo ostvarili ovaj cilj. – reči su Dragana Bonića.odbojkasi kod baneta 3

Pohvale gradu ali i navijačima imao je i Laza Ristić, predsednik kluba koji se podsetio i teških trenutaka koji su na kraju, ipak doveli klub do cilja.

– Bilo je mnogo teško, turbulencije, stresa i na kraju smo došli do uspeha. Ovom prilikom bih se zahvalio igračima, kapitenu Ivici Jevtiću, na svemu što su doprineli za ovaj uspeh našem klubu. Zahvaljujem se sponzorima, ljudima iz grada koji su zaduženi za sport i koji su sve vreme bili uz nas i dali nesebičnu pomoć ali i pozitivnu energiju – kazao je Ristić.

Ovime je još jednom proslavljen veliki uspeh, ali sada predstoji period organizovanja kluba za stepenik više, Super ligu, u kojoj igraju daleko kvalitetniji klubovi.

KOMENTARIŠI