Prijem za decu sa Kosova u Požarevcu

Prijem za decu sa Kosova u Požarevcu

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima upriličio je prijem za decu iz Gračanice koja borave u Požarevcu u okviru projekta „Kultura i identitet Srba bez granica – deci Kosova, sa ljubavlju“, koji realizuje Kolo srpskih sestara iz Požarevca.

Gradonačelnik Saša Pavlović je ovom prilikom poželeo dobrodošlicu deci iz Gračanice kao i predstavnicama Kola srpskih sestara i Dušanu Cvejiću direktoru Kancelarije za omladinu i sport Gračanice.

Pavlović je istakao da naša južna pokrajina, sa svim teškoćama sa kojima se suočava jeste u fokusu svih u centralnoj Srbiji:

“Vremena za sve nas jesu teška, ali se menjaju i istorija će i na našem slučaju dokazati da je pravda spora, ali dostižna. Ne želeći da opterećujem vas decu sa teškim temama, želim samo da vam poručim da niste i nikada nećete biti sami. Vaše vršnjake u centralnoj Srbiji učimo istom kao i vaši roditelji vas na Kosovu, a to je da smo isti narod u istoj zemlji. Svima nama je žao što su vaša detinjstva omeđena problemima visoke politike. Ipak, uveren sam da će vam trenuci poput ovih dozvoliti da na trenutak zaboravite tešku realnost i prigrlite lepu budućnost koja će morati da dođe.“

Jasmina Živković predsednica Kola srpskih sestara zahvalila se lokalnoj samoupravi na prijemu i na podršci pri realizaciji ovog projekta.

Dušan Cvejić direktor Kancelarije za omladinu i sport preneo je pozdrave iz Gračanice za Požarevljane i zahvalio se na pozivu i prijemu u gradsko zdanje.

Nakon obraćanja uručeni su prigodni pokloni za decu sa Kosova i Metohije.

KOMENTARIŠI