PODELI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u popodnevnim i večernjim satima pomagali su sugrađanima, ugroženim posledicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlјe imali su 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kralјevu i Sjenici.

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavlјenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crplјenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crplјenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselјa Plavi horizonti i Bački Ilovik  evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima.  Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

KOMENTARIŠI