Pritvor i zabrana prilaska osumnjičenima za nasilje u ćevabdžinici “Vagon”

Pritvor i zabrana prilaska osumnjičenima za nasilje u ćevabdžinici “Vagon”

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Jednoj osobi je određen pritvor, a drugoj zabrana prilaska oštećenim licima i svedocima zbog nasilja u ćevabdžinici “Vagon” u noći između 13. i 14. januara.

Tada je J. B. više puta udario jednog momka koji se onesvestio, a potom je prišao i njegovoj devojci koju je pljunuo dok ga je u naručju držala. Okrivljeni B. Š. je više puta snažno rukama odgurnuo drugog oštećenog koji je pokušavao da spreči sukob i zadao mu telesne povrede.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu određen je pritvor zbog nasilničnog ponašanja prema J. B. (31), dok je u odnosu na B. Š. (29) sud odredio meru zabrane prilaska oštećenim licima i svedocima na udaljenosti manjoj od 50 metara.

Dvojica osumnjičenih se terete da su u noći između 13. i 14. januara u popularnoj ćevabdžinici “Vagon” oko 2 časa iza ponoći u prisustvu većeg broja ljudi, drskim i bezobzirnim ponašanjem, a i vršenjem nasilja prema drugima značajnije ugrozili javni red i mir i spokojstvo svih prisutnih i tom prilikom telesno povredili više lica.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni J. B. nakon kraće verbalne rasprave pesnicom zadao više udaraca oštećenom od kojih se onesvestio, a potom je prišao i njegovoj devojci koju je pljunuo u lice dok je u naručju držala povređenog momka, dok je za to vreme okrivljeni B. Š. više puta snažno rukama odgurnuo drugog oštećenog koji je pokušavao da spreči sukob i zadao mu telesne povrede.

Ovo tužilaštvo će sprovesti ostale dokazne radnje, a pritvor okrivljenom – određen radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, trajaće sve dok postoji opasnost od ometanja uticajem na svedoke i oštećene, koje je potrebno ispitati u daljem toku postupka.

KOMENTARIŠI