Pritvor od 30 dana za silovatelja koji je uhapšen u Kostolcu

Pritvor od 30 dana za silovatelja koji je uhapšen u Kostolcu

FOTO: PIXABAY // ilustracija

Policija je uhapsila B. A. (38) iz Smedereva zbog sumnje da je silovao četrnaestogodišnju pastorku, sa čijom je majkom donedavno živeo u vanbračnoj zajednici.

On je devojčicu poveo u posetu majci koja se odselila u Požarevac, a onda ju je, na povratku u Smederevo, napastvovao u jednoj napuštenoj kući.

Pre izvesnog vremena, par se razišao, i žena se odselila u Požarevac, kod drugog muškarca. Kako saznajemo, razlog je nasilje u porodici.

Kada je žena napustila zajednicu, njena 14-godišnja ćerka iz prethodnog braka ostala je u Smederevu, kod bake po majci, koja je devojčici i zakonski staratelj.

– B. A. je ponudio devojčici da je povede kod majke u Požarevac, verovatno sa namerom da je nagovori da mu se vrati. Kada se sa devojčicom vraćao nazad u Smederevo, deo puta prešli su pešice, jer nisu stigli na vreme na voz, te su hteli da sačekaju naredni na sledećoj stanici. Tada ju je silovao u jednoj napuštenoj kući – kaže izvor iz istrage.

Sve se desilo tokom noći između 30. i 31. decembra.

Devojčica je, po povratku kod bake, ispričala šta joj se desilo. Odmah su zajedno otišli u policiju i prijavili silovatelja.

Posle potrage, on je uhapšen u Kostolcu i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom je predat Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, gde je u subotu saslušan. Na saslušanju je ispričao šta se dogodilo, ali se branio tvrdnjom da nije imao seksualni odnos sa devojčicom na silu.

– Osumnjičeni se tereti za krivično delo silovanje. Tužilaštvo je tražilo određivanje pritvora. U daljem toku postupka, predstoji saslušanje maloletnice, i utvrđivanje svih okolnosti slučaja – potvrdio nam je zamenik Višeg javnog tužioca u Smederevu, Zoran Antić.

Osumnjičenom je, saznajemo, određen pritvor do 30 dana.

KOMENTARIŠI