Pritvor taksisti, četvorici migranata pomagao da pređu granicu

Pritvor taksisti, četvorici migranata pomagao da pređu granicu

Foto: Urban City / B.P.

Taksisti I.S. (44) iz Smedereva, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenje ljudi i da je četvorici migranata za nadoknadu od nekoliko stotina evra pomagao da pređu granicu.

Osnovnoj javno tužilaštvo u Smederevo ovim povodom oglasilo se saopštenjem.

– Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom I.S. (44) koji se sumnjiči da je izvršilo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 1 do 8 godina, određen je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, kao i da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti delo – navodi se u saopštenju, gde se dodaje:

– Osumnjičenom se na teret stavlja da je navedeno krivično delo izvršio na taj način što je svojim taksi – vozilom, za novčanu naknadu od više stotina evra, prevozio četiri državljanina Avganistana od prihvatnog centra „Preševo“ do severa Republike Srbije, nakon čega bi oni nastavili put do granice i istu nelegalno prešli u nameri da dalje tranzitiraju prema Evropskoj Uniji.

Osumnjičeni je u noćnim satima zaustavljen od strane policijskih službenika PU Smederevo, na delu državnog puta A1 na benziskoj pumpi u blizini mesta Mihajlovac, nakon čega je po nalogu tužilaštva izvršen uviđaj, a osumnjičenome određeno i zadržavanje.

KOMENTARIŠI