PRITVOR ZA OCA MONSTRUMA iz Smoljinca: Silovao ćerku i odsekao joj kosu

PRITVOR ZA OCA MONSTRUMA iz Smoljinca: Silovao ćerku i odsekao joj kosu

Ukoliko se dokaže da je silovao ćerku, može biti osuđen na pet do 15 godina zatvora, plus četiri godine, koliko mu je preostalo od prethodne kazne, jer je na slobodu pušten uslovno

Živoradu M. (60) iz Smoljinca kod Malog Crnića određen je jednomesečni pritvor, zbog sumnje da je od 10. do 12. maja ove godine u više navrata silovao svoju maloletnu ćerku A.M. (16). Pritvor mu je određen kako ne bi ponovio krivično delo i da ne bi uticao na svedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti.

U istrazi koja sledi, pred višim javnim tužiocem svoje iskaze daće maloletna ćerka, sin i suprug osumnjičenoga, kao i petoro svedoka. Kako smo nezvanično saznali, uhapšeni se na saslušanju ponašao arogantno, ne želeći da se izjašnjava o svojoj krivici, već se branio ćutanjem. – U vreme kada je ćerku više puta brutalno pretukao i silovao, oni su u kući bili sami, jer ga je njegova supruga napustila zbog nasilja, a sina je još ranije izbacio iz kuće. Posle napastvovanja, on je ćerki na silu odsekao kosu skoro do glave, nakon čega je ona pobegla od kuće – saznaju Novosti iz izvora bliskog istrazi.

Posle odlaska od kuće, A.M. je majci poslala potresno pismo, u kojem je navela da joj je desilo nešto strašno. Nakog toga su se sastale, a onda Živorada zajedno prijavile policiji, koji je ubrzo uhapšen. On je u februaru ove godine izašao pre vremena iz zatvora “Zabela”, u kojem je izdržao 10, od ukupno 14 godina na koje je osuđen zbog ubistva Roberta Todorovića (31) iz Smoljinca.

Pušten je pre vremena zbog dobrog vladanja i zbog toga što je oboleo od leukemije. Ukoliko se dokaže da je silovao ćerku, može biti osuđen na pet do 15 godina zatvora, plus četiri godine, koliko mu je preostalo od prethodne kazne, jer je na slobodu pušten uslovno.

KOMENTARIŠI