Priveden Požarevljanin, vozač šlepera zbog stravičnog sudara u kome su poginule četiri...

Priveden Požarevljanin, vozač šlepera zbog stravičnog sudara u kome su poginule četiri osobe

Vozač šlepera je preticao kamion preko pune linije u naselju na putu Svilajnac- Despotovac

U stravičnom udesu na putu Svilajnac – Despotovac, u kome su u utorak uveče poginule četiri osobe, priveden je vozač šlepera, Milomir Petrović (68) iz Požarevca zbog sumnji da je izazvao ovu nesreću.

– Vozaču šlepera Milomiru Petroviću određeno je zadržavanje od 48 sati. Tužilaštvo će predložiti pritvor jer je, prema do sada sprovedenim dokaznim radnjama, najverovatnije odgovoran za nezgodu, kaže tužilac Antić, i dodaje da je osumnjičeni kamiondžija nepovređen.

Vozač šlepera je preticao kamion preko pune linije u naselju na putu Svilajnac- Despotovac, i direktno udario u automobil koji se kretao iz suprotnog smera “zastavu 128”, kojom je upravljao Zoran Petrović 58 iz Svilajnca.

Čovek je podlegao povredama na licu mesta, dok je njegova supruga Ljiljana Petrović zadobila teške telesne povrede. Šleper se potom zakucao i u “zastavin” kamionet u kome su nastradala trojica građevinskih radnika iz Svilajnca.

U kamionetu su na licu mesta poginuli Slađan Kostić 50 iz Svilajnca, bugarski državljanin Georgiv Tian Vićev 52, dok za trećeg nastradalog u tužilaštvu ne mogu još da potvrde identitet. Veruje se, kako saznajemo, da je reč o rumunskom državljaninu L.V 61.

U “tamiću” smrti sa nastradalim radnicima, jedini preživeli je Kosta Ristanović 31 iz Sečnja, koji je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen.

KOMENTARIŠI