PODELI
Foto: Pixabay // ilustracija

Krizni štab za praćenje primene mera za suzbijanje i sprečavanje zarazne bolesti kovid-19 kompanije Hbis Grupa, doneo je odluku da, zbog povećanja broja zaraženih u fabrici, pošalje 30 odsto zaposlenih u administraciji na godišnji odmor ili plaćeno odsustvo, u vremenskom periodu od dve nedelje.

Na taj način u narednih šest nedelja svih 960 zaposlenih iz administracije biće odsutni sa posla po dve nedelje, a smanjenjem broja radnika u fabrici umanjićemo i opasnost od većeg širenja zaraze.

“Fabrika radi u skladu sa biznis planom i procena je da po 320 zaposlenih iz administracije može da odsustvuje dve nedelje sa svojih radnih mesta, a da fabrika nastavi neometano da funkcioniše u ovim uslovima pandemije”, navodi se u saopštenju.

Kovid je jedini razlog za donošenje novih privremenih mera, u cilju zaštite zaposlenih i sprečavanja mogućnosti širenja virusa u krugu fabrike. Proizvodnja će se nastaviti shodno srednjoročnim planovima za ovu godinu, a ove mere neće uticati ni na ostatak poslovanja Hbis Grupe.

“Od samog početka pandemije, u fabrici je bilo ukupno 129 zaraženih. U septembru i oktobru imali smo ukupno petoro, dok ih sad u novembru već ima 41. Iako se virus progresivno širi u zemlji, fabrika do sada nije pretrpela značajne posledice zahvaljujući merama našeg Kriznog štaba kojih se pridržavaju svi zaposleni. Treći udar u našoj kompaniji je počeo 24. oktobra i činjenice ukazuju da su zaraženi virus mahom dobijali van fabrike, tako da ova nova odluka, predstavlja samo još jednu od preventivnih mera zaštite zdravlja svih nas”, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI