Prodaju se Dom Vojske, teniski tereni i još četiri objekta Vojske Srbije...

Prodaju se Dom Vojske, teniski tereni i još četiri objekta Vojske Srbije u Požarevcu

Prema master planu Ministarstva odbrane, na teritoriji grada Požarevca se nalazi šest objekata Vojske Srbije koji su na listi prodaje nepokretnosti.

Foto: Urban City / Arhiva

Kako je obavljeno na zvaničnom portalu Ministarstva odbrane, na listi prodaje nepokretnosti nalazi se skladište u naselju Ćirikovac. Prema podacima ministarstva površina zemljišta koje obuhvata ovaj vojni objekat iznosi 1,8282 ha i na na ovoj površini nalaze se dva objekta površine od 313 kvadratnih metara.

Drugi objekat sa ove liste je vojno skladište u naselju Ljubičevo. Kako je navedeno na portalu Ministarstva, površina ovog vojnog kompleksa iznosi 1, 9539 hektara. Takođe u ovom vojnom kompleksu nalaze se dva objekta ukupne površine od 571 kvadrat. Najveći objekat namenjen prodaji je kasarna u Sopotu. Ovaj vojni kompleks obuhvata zemljište od 11.8345 hektara. U ovoj kasarni nalazi se ukupno 40 objekata koji zauzimaju površinu od 10.755 kvadratnih metara. Takođe, po master planu za prodaju je poligon i vežbalište koje se takođe nalazi u Sopotu. Površina ovog vežbališta iznosi 9.6753 hektara.

Najpoznatiji objekat koji je u planu za prodaju jeste bivši Dom Vojske, smešten u urbanom centru varoši, nalazi se u Ulici Voje Dulića 2. Ovaj objekat se nalazi na zemljištu ukupne veličine od 8, 9 ara, dok površina objekta iznosi preko 1.592 kvadrata. Za Dom Vojske je već četiri puta bila proglašena prodaja i svakim pute se završila neuspešno. Poslednji put oglas za prodaju ovog objekta bio je objavljen u julu 2018. godine i cena je uznosila 1.262.909 evra.

Foto: Urban City / Arhiva

I bivši teniski tereni u ponudi

Poslednji objekat u Požarevcu koji se nalazi u master planu prodaje liste nepokretnosti je poligon, vežbalište i strelište u Vinogradskoj ulici. Taj prostor je 32 godine koristio Teniski klub Požarevac koji je na prostoru ovog poligona napravio šest teniskih terena. Više od 20 godina trajali su sudski procesi u kojima je ovaj kompleks izvršnom presudom vraćen Ministarstvu odbrane. Ukupna površina zemljišta koji ovaj kompleks zauzima iznosi više 1,4028 hektara, navodi se na portalu Ministarstva.

KOMENTARIŠI