Produžen kolektivni ugovor sa predstavnicima komunalnih preduzeća u Požarevcu

Produžen kolektivni ugovor sa predstavnicima komunalnih preduzeća u Požarevcu

Potpisivanjem kolektivnog ugovora između grada Požarevca i predstavnika sindikata u komunalnim preduzećima u gradu produžen je postojeći kolektivni ugovor koji već postoji u ovim preduzećima.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je istakao da mu je drago što je obnovljen ovaj ugovor koji je potpisan 2015. godine a sada je produžen:

“Zajedničkim radom  predstavnika sindikata koji zastupaju radnike sa predstavnicima grada, došli smo do dokumenta koji na najbolji način štiti prava zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima. Rame uz rame sa naporima razvoja privrede, naša lokalna samouprava obraća pažnju i na vašu delatnost koju bih uporedio sa krvotokom grada. Grad je u prethodnom periodu, u cilju poboljšanja uslova rada značajna sredstva izdvajao za modernizaciju mehanizacije i druge opreme neophodne za rad ovih javnih preduzeća a to će činiti i ubuduće. Posao koji vi svakodnevno obavljate možda nije uočljiv građanima jer ga većina smatra zdravo za gotovo. Ipak, smemo li samo da zamislimo na jedan strašni trenutak kako bi grad izgledao posle samo jednog dana da u njemu nema vode, da se ne iznosi smeće, niko ne brine o parkiranju i o ostalim poslovima iz vašeg svakodnevnog delovanja. Sa druge strane, većina zaposlenih u komunalnim delatnostima je usmerena na rad na otvorenom, po različitim vremenskim uslovima. Onda kada se građani sklanjaju u svoje domove ili odlaze na počinak, vi ste tada na zadatku da tim istim građanima obezbedite uslove života na koje smo svi naviknuti u 21. veku. To je nešto što moramo poštovati svi i na čemu vam se kao gradonačelnik ali i kao građanin od srca zahvaljujem. Ovim ugovorom se naš posao ne završava i ono što mogu da obećam je da ćemo svakim narednim da se trudimo da poboljšamo uslove rada zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima.“

Boban Martinović predsednik Saveza samostalnih sindikata zaposlenih u komunlanoj delatnosti se zahvalio gradonačelniku i stručnim službama na realizaciji ovog ugovora.

Pored gradonačelnika i Martinovića potpisnik sporazuma je bio i predsednik Sindikata Nezaviznost Jugoslav Čarapić.

KOMENTARIŠI