Produžen pritvor optuženima za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju

Produžen pritvor optuženima za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U. B., osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba. Pritvor je produžen i njegovom ocu, ujaku i bratu od ujaka, rečeno je za “Tanjug” u tom sudu.

U ovom slučaju Više javno tužilaštvo u Smederevu je podiglo je optužnicu koja je u fazi potvrđivanja. Na rešenje o potvrđivanju optužnice žalbu je uložio branilac prvooptuženog U. B. Pored njega, tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku Višeg suda u Smederevu da razdvoji postupak u odnosu na G. G. i B. G.

Viši sud u Smederevu ranije je doneo rešenje o potvrđivanju optužnice protiv U. B. i njegovog oca, dok se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na ujaka i dedu G. G. i B. G. iz Vinjišta, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

U. B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu R. B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je R. B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komad metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

G. G. i B. G. iz Kragujevca optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

U. B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, ubio devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da ubije još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

KOMENTARIŠI