Proglašen NARANDŽASTI meteoalarm za subotu i nedelju u Požarevcu

Proglašen NARANDŽASTI meteoalarm za subotu i nedelju u Požarevcu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da Srbiju tokom vikenda očekuju visoke temeperature do 36 stepeni, ali i vremenske nepogode u nedelju posle podne i tokom noći.

U Srbiji se sutra očekuje veoma toplo i sparno vreme sa temperaturom u većini mesta od 33 do 35 stepeni, a u nedelju i do 36 stepeni.

U nedelju posle podne, uveče i tokom noći očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih nepogoda sa obilnim pljuskovima, jakim vetrom i gradom, saopštio je RHMZ.

Nakon današnjeg vedrog i sunčanog dana u većinskom delu Srbije, od sutra nas očekuju potencijalne padavine koje će se zadržati u zemlji sve do srede potvrdio je za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić iz Weather2Umbrella.

Kako nam moguće osveženje tokom vikenda može stići tek u večernjim časovima, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature koje nas očekuju tokom naredna dva dana.

“Sutra (27.07.) veoma toplo i sparno sa temperaturom u većini mesta od 33 do 35 °C, a u nedelju (28.07.) i do 36 °C. U nedelju (28.07.) posle podne, uveče i tokom noći ka ponedeljku očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih nepogoda sa obilnim pljuskovima, jakim vetrom i gradom”.

Takođe, treba biti obazriv prilikom izlaganja Sunčevim zracima jer će stepen UV indeksa tokom narednih dana dostići nivo “vrlo visokog”.

Tropske noći

U petak na subotu očekuje nas još jedna tropska noć.

– Tropske noći su one noći kada temperatura ne opada ispod 20 stepeni, kada je reč o Požarevcu, 20 stepeni.

KOMENTARIŠI