Promocija knjige “Disko pesticidi” Zorana Panovića sa specijalnim gostom Pecom Popovićem

Promocija knjige “Disko pesticidi” Zorana Panovića sa specijalnim gostom Pecom Popovićem

Promocija knjige “Disko pesticidi” Zorana Panovića, novinara i nekadašnjeg glavnog urednika Danasa biće održana u Radio Caffe-u Boom93 u ponedeljak 23. decembra od 18 časova. Specijalni gost Peca Popović, novinar i publicista.

Knjiga Zorana Panovića Disko pesticidi predstavlja skup novinskih članaka, koji predstavljaju fenomenologiju vremena i veka u kojem živimo, pisanu popularnim novinarskim stilom, sa povremenim „skretanjima“ u sociologiju, teoriju medija, teoriju politike, istoriju političkih ideja i istoriju popularne kulture. Panović u svojim člancima progovara u različitim oblastima; popularnoj kulturi (rokenrolu, ali i o supkulturnim formama), politici, sportu i medijima.

Pored Zorana Panovića, specijalni gost će biti i čuveni rok kritičar, erudita, publicista Peca Popović koji će ovaj događaj učiniti još zanimljivijim, jer će se razgovarati i o značaju, vrednosti i snazi popularne muzike, rok poezije, festivalima i koncertima, radiju i novinarstvu.

Zoran Panović je novinar i nekadašnji glavni urednik beogradskog lista Danas, a  spada među vodeće analitičare i komentatore društvenih i političkih zbivanja. Panović je takođe član UO RTS i programski direktor DemostataAutor je knjiga „Dozvolite da se odjavimo” i „Holding Srbija”.

Predrag Peca Popović, rok kritičar, publicist, hodajuća enciklopedija rokenrola. Bio je glavni i odgovorni urednik Džuboksa i Roka, dva najuspešnija lista u istoriji jugoslovenske rok scene. Radio je i na muzičkom Radiju 101 i učestvovao u pokretanju brojnih manifestacija, časopisa i događaja u kulturi. Autor je knjige Rokopisi i sa Mihajlom Pantićem koautor dela Biti rokenrol, a ove godine je objavio i knjigu “Proleće u Topčideru”.

Ovu promociju organizuje Centar za razvoj lokalnih medija u okviru projekta ” Knjige o kojima se priča – Šta te sprečava da čitaš? ” koji je podržalo Gradsko veće Grada Požarevca.

KOMENTARIŠI