Promocija knjige priča iz vremena NATO bombardovanja u Kostolcu

Promocija knjige priča iz vremena NATO bombardovanja u Kostolcu

U Biblioteci u Kostolcu, Ogranku Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac, u četvrtak 14. oktobra, predstavljena je premijerno, prvi put u našoj zemlji, knjiga „Dnevnik jednog proleća – 78 dana“ koju je objavila izdavačka kuća Prometej iz Beograda.

Gosti su bili Adrijana Jevtić, priređivač ove knjige, koja je po struci turizmolog, a po duši zaljubljenik u pisanu reč. Adrijana je prikupila i obradila priče od ljudi iz različitih gradova i sela naše zemlje, koji su u vreme NATO agresije bili deca ili tinejdžeri. Strah, suze, strepnja, ali i zbunjenost, dečja radost, rođendanske proslave i igra smenjuju se na stranicama ove knjige u kojoj saznajemo kako su ratne dane doživela tada deca, a danas odrasli ljudi.

Tamara Klarić, jedna od autorki priča u ovoj knjizi, po struci je pravnica, ali po duši večito dete i borac za pravdu. Nakon što je sa porodicom morala da napusti rodno Sarajevo, u Beogradu ju je za vreme bombardovanja ponovo dočekao strah i neizvesnost.

Ana Glišić, Kostolčanka, autorka jedne od priča, po zanimanju je građevinski inženjer, koja blato sa gradilišta zamenjuje pisanjem, dekorisanjem enterijera i kreiranjem sadržaja za veb i aplikacije.

Ovaj zaista lep i emotivan događaj upotpunio je muzičkim numerama na gitari Aljoša Marjanović, učenik Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac.

KOMENTARIŠI