Prve večeri Exita 60 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom...

Prve večeri Exita 60 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Foto: Pixabay // ilustracija

Prve večeri Exita, 60 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a pet zbog vožnje pod dejstvom droge.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević pozvao je posetioce Exita da poštuju saobraćajne propise, ne voze pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, da budu odgovorni i time sačuvaju svoj i živote drugih ljudi.

Lakićević, koji je u sklopu kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja, obišao saobraćajne policajce angažovane na obezbeđenju festivala, naglasio je da je imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova da posetioci ove manifestacije i građani Novog Sada budu bezbedni i da će, tokom trajanja festivala, policija intenzivno kontrolisati saobraćaja.

“Prošle godine tokom ove manifestacije iz saobraćaja je isključeno 200 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 15 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Taj negativni trend se nastavio. Samo sinoć 60 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola i pet zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, kazao je Lakićević.
Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao je sve posetioce da na put ne kreću umorni i neispavani i da poštuju saobraćajne propise.

KOMENTARIŠI