Prvi Festival sporta u Kostolcu: Trke u puzanju beba oduševile posetioce!

Prvi Festival sporta u Kostolcu: Trke u puzanju beba oduševile posetioce!

Cilj festivala je promovisanje sporta i zdravog načina života, kao i razvoj sporta na lokalnom nivou

U kostolačkoj Sportskoj hali 2. decembra je uspešno organizovan prvi Festival sporta.

Na ovoj manifestaciji predstavljeni susvisportski klubovi i organizacije sa teritorije Gradske opštine. Brojni mališani, ali i svi koji su prisustvovali ovom događaju, imali su priliku da se na jednom mestu upoznaju sa svim aktivnostima, ali i velikim uspesima u bogatoj istoriji ovih sportskih kolektiva. Cilj festivala je promovisanje sporta i zdravog načina života, kao i razvoj sporta na lokalnom nivou.

– Današnji dan je kruna našeg rada u prethodnom periodu. Trudili smo se da kao lokalna samouprava, a uz veliku pomoć Kulturno-sportskog centra „Kostolac“ i svih ljudi koji se bave sportom obezbedimo najbolje uslove za bavljenje kako rekreativnim, tako i profesionalnim sportom. Na taj način možemo predstaviti rezultate našeg rada. a lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti da razvija sve uslove za pravilan fizički razvoj dece, ali i da će izdvajati značajna sredstva za razvoj sporta i održavanje sportskih terena. – rekao je Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac, otvarajući Festival sporta.

Na otvaranju ove manifestacije prisutnima se obratio i Serdžo Krstanovski, direktor kostolačke Osnovne škole „Jovan Cvijić“. On je istakao da je Festival sporta prilika da se deca upoznaju sa svim sportskim klubovima koji aktivno rade na teritoriji kostolačke opštine:

– Bavljenje sportom je veoma važno za mlade, za njihov razvoj i zato je Festival sporta veoma važan za sve nas. Nadam se da ćemo taj zdrav način života i sport promovisati kao vrednost ovog grada. Želja mi je da se od danas svi uključite u sport, da probate da pronađete sebe u nekoj sportskoj disciplini i da što duže ostanete u sportu – rekao je Krstanoski.

Predsednicima svih klubova pohvalnice za doprinos razvoju sporta, kao i zahvalnice klubovima za učešće na prvom Festivalu sporta u Kostolcu uručila je Jelena Šamanc, direktorka Kulturno – sportskog centra „Kostolac“. Organizator prvog Festivala sporta bio je Kulturno – sportski centar „Kostolac“, u saradnji sa 22 kluba sa teritorije Gradske opštine, a pokrovitelj manifestacije je bila Gradska opština Kostolac. Veliki broj učesnika i posetilaca doneli su potvrdu da je Kostolac grad sporta, a organizatori očekuju da Festival sporta postane tradicionalna manifestacija.

Na početku zvaničnog dela programa kostolački Dečiji hor „Dunavska lira“, pod dirigentskom palicom Marije Mitić, izveo je pesme „Sportisti“ i „Biserno srce“, a nakon toga usledio je jedan od najzanimljivijih segmenata prvog Festivala sporta – dve „Trke u puzanju beba“. Za ove zanimljive trku bilo je prijavljeno 12 beba, od kojih najmlađa ima samo šest meseci. U prvoj, mlađoj grupi (do 12 meseci), do cilja je najbrže dopuzala Anastazija Antonić, dok je u starijoj grupi (do 18 meseci) najbrža bila Srna Damjanović. Najmlađi učesnik ove discipline bila je šestomesečna beba.

Na prvom Festivalu sporta u Kostolcu učestvovali su sledeći klubovi: muški i ženski Rukometni klub „Rudar“, muški i ženski Odbojkaški klub „Rudar“, Sportsko ribolovno društvo „Dunavac“ – Kostolac, Sportska organizacija „PARTIZAN“, Stonoteniski klub „Rudar“, Omladinsko – pionirski fudbalski klub „Rudar 2001“, Fudbalski klub ,,Kostolac 2008“, Kuglaški klub „Rudar“, Šah klub „Rudar“, Kajak i kanu klub „Veslo“, FK „Borac“ – Klenovnik, FK „Dunavac“ – Petka, FK „Pobeda“ – Stari Kostolac, FK „Dunav“ – Ostrovo, Džiu džicu klub „Kostolac“, Sportsko udruženje ,,Borilački centar Knez Miloš-KOS“, GET FIT klub – Kostolac, Nautički klub „Dunavac“, Sportsko udruženje „Maraton tim Požarevac“ i najmlađi sportski kolektiv „Kostolačko ragbi udruženje“, koji je osnovan 2016. godine i ima 30 članova.

KOMENTARIŠI