Prvi ozbiljniji radovi u ergeli Ljubičevo nakon 5 decenija, od septembra počinje...

Prvi ozbiljniji radovi u ergeli Ljubičevo nakon 5 decenija, od septembra počinje izgradnja LAVIRINTA!

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove koji se izvode u ergeli Ljubičevo i na hipodromu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove koji se izvode u ergeli Ljubičevo i na hipodromu.

Gradonačelnika i njegove saradnike dočekao je direktor JP Ljubičevo Mirko Stojimirović, koji je o radovima koji se trenutno izvode rekao, da se izvode na trkačkoj stazi, šetalištu, pristupnim saobraćajnicama i rasveti, tako da će sve biti gotovo do Ljubičevskih igara. Iz budžeta Republike Srbije odvojeno je 40 miliona dinara za rekonstrukciju štala, manježa i izgradnju jednog dela ograde oko Ljubičeva i 20 miliona iz gradskog budžeta za rekonstrukciju pešačke staze i rasvete.

Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da su objekti sagrađeni 60-tih godina prošlog veka i da su ovo prvi ozbiljniji radovi nakon 5 decenija. On se zahvalio Vladi Republike Srbije i predsedniku države Aleksandru Vučiću koji je svojim autoritetom uticao da grad dobije sredstva iz republičkog budžeta za ove građevinske radove i da je poznato da je grad Požarevac učestvovao sa 8 miliona dinara za pdv i značajna sredstva su izdvojena za popločavanje staza i led rasvetu i nove kandelabre.

Spasović očekuje da će ergela od ove godine zasijati punim sjajem i rekao je da je prošla javna nabavka za lavirint i da će od septembra početi radovi na možda najvećem lavirintu na ovim prostorima na površini od jednog hektara. Od svih ovih investicija Spasović očekuje da ergela bude jedna od najboljih u regionu i da značajno poveća turističku ponudu Požarevca. On je još najavio da se očekuje da se JP Ljubičevo transformiše u sportsku ustanovu.

KOMENTARIŠI