Kazna sa 30 smanjena na 20 godina zatvora za ubistvo motkom u...

Kazna sa 30 smanjena na 20 godina zatvora za ubistvo motkom u Mišljenovcu

Foto: Pixabay // ilustracija

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažnom presudom smanjio je prvostepenu kaznu sa 30 na 20 godina zatvora za Dejana Stanojevića (50) iz Mišljenovca, optuženog za ubistvo Saše Stokića (49) iz istog sela, prenose Novosti.

Drugoj dvojici optuženih, Danijelu Stanojeviću (36) i Dejanu Stojkoviću (23) potvrđene su prvostepene presude Višeg suda u Požarevcu, kojima su oni osuđeni na 20, odnosno na sedam godina zatvora.

Ubistvo za koje su njih trojica bila optužena izvršeno je 11. oktobra 2018. godine, iz bezobzirne osvete. Plan o premlaćivanju optuženi su doneli jer je pokojni Saša, nakon jedne svađe, pretukao Danijelovog oca. Zbog toga je on sa stricem Dejanom odlučio da se osveti, a poveli su i Stojkovića, kojeg je Saša, takođe, jednom prilikom pretukao. Stric i sinovac pretukli su Sašu drvenom motkom, u njegovom krevetu, i naneli mu višestruku frakturu lobanje, usled koje je preminuo na licu mesta. Dok su ga oni tukli, Dejan Stojković je osvetljavao prostoriju mobilnim telefonom, jer je u kući isključena struja.

Nekoliko dana kasnije, u krevetu je pronađeno Sašino beživotno telo. U prvi mah mislilo se da je umro prirodnom smrću, ali je obdukcija pokazala da je usmrćen udarcima motkom, koja je kasnije nađena u blizini. Nakon hapšenja i određivanja pritvora, osumnjičeni su priznali delo za koje se terete i izrazili kajanje, jer su, kako kažu, imali nameru samo da pretuku Sašu, a ne i da ga ubiju.

Pokojni Saša rodom je iz Šapina, a u Mišljenovcu je živeo u kući svog tasta i tašte. Zbog njegovog nasilničkog ponašanja, oni su se iselili u drugu kuću u selu, supruga se preudala u Kučevu, dok su njihovi sin i ćerka odrasli u hraniteljskim porodicama.

KOMENTARIŠI