Foto: Pixabay // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u akciji pojačane kontrole saobraćaja tokom praznika, isključili su iz saobraćaja osmoricu vozača, petoricu koji su vozili pod dejstvom alkohola, dvojicu pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i jednog bez vozačke dozvole.

Tridesetpetogodišnji muškarac koji je u okolini Golupca upravljao „audijem“ sa 2,14 promila alkohola i pod uticajem psihoaktivnih supstanci je, kako se sumnja, udario u „pežo“, kojim je upravljao pedesetsedmogodišnji muškarac sa 0,89 promila alkohola.

Tridesetpetogodišnjak je, nakon saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povređenih, pobegao sa lica mesta, ali ga je policija ubrzo identifikovala i pronašla.

Saobraćajna policija u Petrovcu na Mlavi, Kučevu i Požarevcu zaustavila je vozače „folksvagena“ (35), „renoa“ (34) i „fijata“ (30) koji su automobilima upravljali sa 1,57, 1,38 i 1,26 promila alkohola u organizmu, a u centru Požarevca vozača „forda“ (33) pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U okolini Žagubice patrola je zaustavila vozača „folksvagena“ koji je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a u njegovom automobilu je pronađen nož, pa je protiv njega podneta i prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji.

Svi vozači su zadržani do 12 sati i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

KOMENTARIŠI