Foto: Urban City

U subotu uveče na automobil marke „Škoda-fabija“, vlasništva gradske prave, kojim je upravljao pomoćnik gradonačelnika i potpredsednik SNS-a u Požarevcu, Dragan Kostić pucano je iz, za sada, neutvrđenog oružja, navodi “Danas” na svom portalu.

U automobilu, kako saznaje “Danas”, pored Kostića kada je pucano, nalazilo se još jedno lice kao suvozač. Srećom, niko nije stradao niti je ko povređen, već je pričinjena samo manja materijalna šteta u vidu naprsnuća zadnjeg vetrobranskog stakla, po navodima “Danasa”.

Kako je “Danas” saznao, napad na Kostićev automobil desio se u subotu, oko 21 čas, u Ratarskoj ulici u Mesnoj zajednici Burjan.

– Kostić i njegov drug vraćali su se sa neke svetkovine iz sela Kasidol gde je on kao pomoćnik gradonačelnika od rukovodstva te Mesne zajednice preuzeo neko priznanje i zahvalnicu gradu, zbog angažovanja u proslavi seoske manifestacije. Kostić je pre nego što je vratio auto na opštinsko parkiralište, pošao da drugara odveze kući u Burjan. U blizini njegove kuće čuo se prasak, nalik na pucanj petarde i lomljava stakla. On je zaustavio automobil i video da je auto oštećen. Vidno uznemiren pozvao je policiju koja je došla na lice mesta i napravila uviđaj. O kakvom se oružju radi, za sada se ne zna, niti ko je i zašto pucao na lokalnog funkcionera. Istragom će se utvrditi sve okolnost – priča  izvor “Danasa” dobro upućen u slučaj.

Motiv napada nije utvrđen, mada se spekuliše da je to namerno urađeno zbog sukoba dve struje u SNS-u, koji ovih dana kulminira u Požarevcu. Već izvesno vreme preko društvenih mreža, mahom sa lažnih profila, Kostiću je na razno-razne načine prećeno, govoreći mu da mu je sveća skoro do kraja dogorela i da mu se bliži kraj, navodi Danas. Kostiću su najviše pretili, kao i potpisniku ovog teksta, sa lažnih profila Šćepan Mali, Luka Laban, Novak Ivanović, Nikola Topuzina, Dalibor Lukić…te je na policiji da otkrije ko i zašto stoji iza ovih profila

Inače, zvaničan komentar o ovom događaju od policije “Danas” nije uspeo da dobije.

KOMENTARIŠI