Foto: Urban City

Putari su spremno dočekali sneg, a stanje na putevima je uredno, kaže Zoran Stojisavljević iz “Puteva Srbije”. Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Putevi u Srbiji su uredno sređeni i očišćeni, a saobraćaj se odvija redovno i normalno, rekao je za Tanjug izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda “Puteva Srbije” Zoran Stojisavljević.

Prema njegovim rečima, bilo je angažovano 392 vozila, kamiona, snegočistača i oko 180 građevinskih mašina, koje trenutno raščišćavaju puteve trećeg prioriteta. Reč je o putevima u brdsko-planinskim i ruralnim delovima zemlje, koji će, kako kaže, u toku dana biti očišćeni.

Stojisavljević je podsetio na najavu meteorologa da se u narednom periodu očekuje hladno i stabilno vreme, bez padavina, sa temperaturama do plus četiri stepena i dodao da to neće bitno uticati na prohodnost puteva.

Sneg u raskvašenom stanju na pojedinim putevima

Na putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kosova, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Zaječara.

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

KOMENTARIŠI