Radionica o dizajniranju video igara u Biblioteci u Kostolcu

Radionica o dizajniranju video igara u Biblioteci u Kostolcu

Foto: URBAN CITY // B.P.

Nesvakidašnju priliku da se upoznaju sa znanjima i veštinama koje se koriste u industriji video-igara, kao i da saznaju kako se postaje dizajner video-igara, imali su učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i učenici Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ iz Kostolca, zajedno sa svojim nastavnicima, kao polaznici radionice „Dizajner video igara“, koja je održana u Biblioteci u Kostolcu, Ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u četvrtak, 25. aprila 2024. godine.

Radionicu je vodio Ivan Branković, pisac, scenarista i dizajner video igara.

Moderator je bila Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik.
Radionica se sastojala iz dva dela. U teorijskom delu, predavač je govorio o samom procesu dizajniranja video igara, od ideje do same igrice, o raspodeli poslova, ulogama, scenarijima, poteškoćama u kreiranju i kako ih prevazići. U praktičnom delu su učenici, podeljeni po grupama, sami iznosili svoje ideje i načine kreiranja video igara, koje su nakon toga i prezentovali.
Ivan Branković je rođen je u Valjevu, 1983. godine, gde je završio tehničku školu, nakon koje odlazi za Beograd, gde prvo završava Filološki Fakultet, pa nakon toga master studije dramaturgije na Fakultetu Dramskih Umetnosti. Bavio se prevodom i uredništvom u izdavačkoj kući „Otvorena knjiga“, da bi 2015. godine ušao u industriju video igara, prvo kao scenarista u kompaniji Eipix, a zatim kao scenarista, gejm i level dizajner u studijima „Three Swords“, „Escape Room Factory“ i „Distill Games“.
Ukupno je za sad radio na 16 objavljenih video i live escape igara. Autor je 4 objavljena romana, jednog scenarija za strip i desetak objavljenih kratkih priča. Veliki je fan stripova, video igara, fantastike i ostale pop kulture.

KOMENTARIŠI