Radionice „Po uzoru na Lotreka“ u Požarevcu

Radionice „Po uzoru na Lotreka“ u Požarevcu

Ovo neće biti jedini vid edukacije, već u novembru su isplanirane radionice prezentacije sito štampe u saradnji sa Fakultetom likovnih umetnosti u Beogradu i učenicima srednjih škola

U Galeriji savremene umetnosti od 22. do 29. oktobra održavaju se najavljene dečije likovne radionice u organizaciji Narodnog muzeja u Požarevcu povodom izložbe litografija i plakata naslovnih stranica pariskih žurnala Anri Tuluz-Lotreka.

Foto: GSU

Učesnici na radionicama su deca osnovnih požarevačkih škola. Na radionicama deca stvaraju plakate, bave se modom crtajući šešire i haljine po uzoru na Lotrekove plakate, upoznaju se sa znamenitim građevinama u Parizu, kvartom Monmartom, muzikom početka HH veka putem video prezentacije koja pored toga oslikava život i delo Anri Tuluz-Lotreka. Kao i prošle godine kada su deca radila kolaž od tkanina stvarajući Pikasa u prirodnoj veličini ove godine učenici istog odeljenja OŠ „Dositej Obradović“ napraviće lik Lotreka u prirodnoj veličini.

Foto: GSU

Autor radionica „Po uzoru na Lotreka“ i multimedijalne prezentacije je Biljana Milosavljević Pićurić, kustos, istoričar umetnosti, master istoričar u Narodnom muzeju u Požarevcu. Realizaciju radionica pored autora vode i kustos, istoričar umetnosti Marina Radosavljević i vodič Sanja Stojadinović.

Ovo neće biti jedini vid edukacije, već u novembru su isplanirane radionice prezentacije sito štampe u saradnji sa Fakultetom likovnih umetnosti u Beogradu i učenicima srednjih škola.

KOMENTARIŠI