Foto: Urban City ©

Prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu, M. N. (47), radnik obezbeđenja Gradske uprave, osuđen je na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Dejana Lilkovića (53), suvlasnika kafea “Lion”.

Istom presudom, optuženi je obavezan da plati sudske troškove, dok je oštećeni za naplatu odštete upućen na pokretanje građanske parnice. Optuženi se tereti da je 7. maja, nakon svađe sa Lilkovićem u “Lionu”, izvadio nož i ubo ga u desnu stranu grudnog koša. Povređeni je vozilom Hitne pomoći ubrzo prebačen na hirurgiju Opšte bolnice, gde je nad njim izvršena operacija, pišu “Novosti“.

U bolnicu je tada doveden i M. N, da bi se obavilo njegovo alko-testiranje i da bi mu se ukazala prva pomoć, jer je samog sebe posekao dok je vadio nož iz džepa. Prema svedočenjima očevidaca, M. N. je u „Lion“ stigao u vidno alkoholisanom stanju i ubrzo je počeo da galami i uznemirava goste. Tada mu je prišao suvlasnik kafea i pokušao da ga smiri i izvede iz lokala, ali je tada zadobio ubod nožem.

ZZa krivično delo za koje se optuženi tereti, zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora, ali u dokaznom postupku ona može da se smanji na tri godine.

1 KOMENTAR

  1. Ona čak nije ni izgubio posao u Gradskoj Upravi, već je tamo oberučke prihvaćen. Toliko o Gradskoj upravi.

KOMENTARIŠI