Radovi na putnoj infrastrukturi u Kostolcu

Radovi na putnoj infrastrukturi u Kostolcu

Foto: Urban City

U sredu, 9.oktobra, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i rukovodstvom Gradske opštine Kostolac obišao je radove na putnoj infrastrukturi u Kostolcu.

Foto: Urban City

U samom Kostolcu je dosta rađeno kada je u pitanju asfaltiranje prema rečima zamenika gradonačelnika Grada Požarevca Saše Pavlovića asfaltirana je ulica Trudbenička i drugi deo Bože Dimitrijevića gde je urađeno 600 metara asfalta, 600 metara trotoara sa ivičnjacima, horizontalna i vertikalna signalizacija vrednosti 27 miliona dinara.

Inače sada je ovaj deo Kostolca izuzetno prometan zato što je nadvožnjak u centru zatvoren za saobraćaj.

Foto: Urban City

Na teritoriji Gradske opštine Kostolac još je urađeno: u Klenovniku ulice Miloša Obilića i Moše Pijade dužine 312 metara, vrednosti 4,8 miliona dinara, Save Kovačevića 230 metara vrednosti 3,1 milion i ulica 15. oktobra 265 metara u iznosu od 3,6 miliona dinara, zatim u Petki asfaltirano je 800 metara ulice Božidara Dimitrijevića u vrednosti 11 miliona dinara, u Ostrovu 550 metara ulice Lole Ribara 5,5 miliona dinara, u naselju Kanal ulica 9 Jugovića u iznosu 2,5 miliona dužine 300 metara, ispred zgrade direkkcije TE-KO Kostolac ulica Nikole Tesle 400 metara sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ulica Stevana Nemanje 300 metara plus Homoljska 100.

Predsednik GrO Kostolac Serdžo Krstanoski je još najavio da će u novembru početi asfaltiranje ulice Nikole Graonića u Kostolcu vrednosti 7,8 miliona dinara. Krstanoski je najavio veliku investiciju iz oblasti zaštite životne sredine a to je zamena, rekonstrukcija i formiranje novog drvoreda. Pošumljavanje će se obaviti u 12 ulica u Kostolcu a vrednost projekta je 20 miliona dinara. On je još rekao da je gotova projektna dokumentacija za 4 ulice za vodovodnu mreža i za 17 ulica za kanalizaciju u naseljima Kanal, Didino selo i Kolište.

KOMENTARIŠI