Radovi na sportskoj hali u Kostolcu – Obilazak radova

Radovi na sportskoj hali u Kostolcu – Obilazak radova

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić obišli radove u Kostolcu

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i predsednikom Gradske opštine Kostolac Ivanom Savićem i njegovim timom obišao je radove na sportskoj hali u Kostolcu, radove na asfaltiranju i popločavanju trotoara u ulici Bože Dimitrijevića i parka kod Doma omladine i Osnovne škole Jovan Cvijić.

Predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić ovom prilikom je izjavio da je na uređenju prostora oko i u samoj kostolačkoj Sportskoj hali završeno dosta posla, a među najvažnijima, kako je naveo, su sanacija parketa, zamena PVC stolarije, demontaža postojeće i montaža nove LED rasvete, sanacija mokrih čvorova, krova, oluka, postavljanje teretane.

Svi poslovi odnosili su se na jednu javnu nabavku, koja je sprovedena u pet partija. Ovom nabavkom je ostvarena ušteda od oko 30 procenata u odnosu na projektantske i tržišne vrednosti, koje su bile zadate i na osnovu kojih je budžet bio planiran.

Planirano je oko 18,5 miliona dinara a utrošeno je nešto preko 11 miliona dinara. Radi se ulica Bože Dimitrijevića od semafora do Sportske Hale u dužini od 180m, širine 5,5m, širina desnog trotoara 4m, i širina levog trotoara 2m, vrednost investicije je oko 10 miliona, ovu investiciju je finansirao Grad Požarevac. Savić se zahvalio Gradu Požarevcu na razumevanju i velikim investicijama koje se sprovode u ovoj Gradskoj opštini.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je govorio o uređenju parka na prostoru kod Doma omladine, koji je deo projekta uređenja stadiona i atletske staze.

Vrednost ove investicije je 30 miliona dinara. Pavlović je još dodao da će na ovom prostoru biti trim staza sa tartan podlogom, fitnes sprave sa tartan podlogom, galerija na otvorenom, šah stolovi, dečije igralište sa tartan podlogom, obeležavanje košarkaških terena sa pratećim elementima, osvetljenje led rasvetom, kandelaberi sa led rasvetom, podna led rasveta ugrađena u šetalište, staze od štampanog betona, ozelenjavanje površina – sadnja drveća, nova kanalizaciona mreža za odvodnjavanje atmosferskih voda, asfaltiranje parkirališta i javne česme.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da se na ovim lokacijama uključujući rekonstrukciju Osnovne škole Jovan Cvijić ulaže 160 miliona dinara. To je impozatna suma koja nije investirana u ovoj Gradskoj opštini, decenijama unazad, a još je u putnu mrežu investirano oko 60 miliona dinara i da to nije sve što će biti uloženo na teritoriji Gradske opštine Kostolac. Ova vlast je dokazala da ne razdvaja gradske i seoske mesne zajednice i da ne postoje građani drugog reda.

KOMENTARIŠI