Radovi po planu u ulici Cane Babović, 120 novih priključaka na toplifikacionu...

Radovi po planu u ulici Cane Babović, 120 novih priključaka na toplifikacionu mrežu

Foto: Urban City

Danas, 25. septembra gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove na toplifikaciji, u naselju Sopot i u ulici Cane Babović.

Direktor Toplifikacije, Dejan Dačić rekao je ovom prilikom da MZ Čačalica ne zaostaje sa širenjem toplifikacione mreže. Radovi traju od letos i omogućeno je 120 novih priključaka vrednosti oko 50 miliona dinara, a dužina nove trase je oko 2,4 km. Radovi će biti nastavljeni kod broja 39 izgradnjom toplopredajne stanice sve do kraja ulice Cane Babović koja će omogućiti širenje mreže.

Foto: Urban City

Predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić podsetio je da MZ Čačalica do pre dve i po godine nije imala nijedan priključak. Ovim radovima, po rečima Ilića, omogućeno je da oko 30% ove mesne zajednice dobije priključak za grejanje. Ilić je najavio širenje toplifikacione mreže i u ostalim mesnim zajednicama u Požarevcu. Plato ispred MZ Čačalica biće trenutno iskorišćen za parking za roditelje koji ostavljaju decu u vrtić.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović najavio je da će MZ Čačalica ponovo dobiti prostorije koje su izgorele u požaru 6. oktobra prošle godine. Po rečima gradonačelnika potrebno je napraviti izmene na projektu za izgradnju novog objekta. Ovom prilikom je Spasović izneo podatak kao zanimljivost da Požarevac ima najveći broj individualnih priključaka na nivou cele Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Toplifikacijom ste pokrili polovinu slobodarske ulice. Takav broj glasova cete i dobiti na narednim izborima…prepolovljen… a nadam se i jos manji….

KOMENTARIŠI