Savić je ovom prilikom rekao da se investicije kod Sportske hale i uređenju parka na prostoru kod Doma omladine, koji je deo projekta uređenja stadiona i atletske staze izvode sredstvima grada Požarevca.

Vrednost investicije na uređenju parka iznosi oko 30 miliona dinara, radovi se privode kraju i za desetak dana se očekuje završetak.

Na ovom prostoru nalazi se trim staza sa tartan podlogom, fitnes sprave sa tartan podlogom, galerija na otvorenom, šah stolovi, dečije igralište sa tartan podlogom, košarkaški teren sa pratećim elementima, osvetljenje led rasvetom, kandelaberi sa led rasvetom, podna led rasveta ugrađena u šetalište, staze od štampanog betona, nova kanalizaciona mreža za odvodnjavanje atmosferskih voda, asfaltiranje parkirališta, javne česme i uređuje se zelenilo.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović rekao je da je pored ovih investicija urađena i ulica Bože Dimitrijevića od semafora do Sportske Hale u dužini od 180m, širine 5,5m, širina desnog trotoara 4m, i širina levog trotoara 2m, vrednost investicije je oko 10 miliona.

Pavlović je još dodao da su sva ova ulaganja od velikog značaja za kostolčane i da će ovaj deo grada dobiti kompletno novo ruho.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da se na lokaciji kod sportske hale, Doma omladine i Osnovne škole Jovan Cvijić izvode radovi u vrednosti od oko 170 miliona dinara ali da to nije sve što se radi na teritoriji Gradske opštine Kostolac već da su ukupne investicije oko 470 miliona dinara što nije bio slučaj decenijama unazada.

Naravno u investicijama je učestvovala i Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja kada je u pitanju OŠ Jovan Cvijić gde je vrednost radova oko 100 miliona dinara.

Spasović je još dodao da je tertitorija Grada Požarevca jedno veliko gradilište i da se u ovoj godini sprovodi oko milijardu i pet stotina miliona dinara investicija.

KOMENTARIŠI