Ramska tvrđava glavna tema prezentacije opštine Veliko gradište na Sajmu turizma

Ramska tvrđava glavna tema prezentacije opštine Veliko gradište na Sajmu turizma

RAMSKA TVRĐAVA

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište prezentovaće i ove godine svoju, sve zanimljiviju, turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma, najvećoj manifestaciji ovog tipa u zemlji i regionu.

Posetioci će na štandu opštine Veliko Gradište, u hali 4, u petak 21. februara, glavnog dana predstavljanja, sa početkom u 11 časova, imati priliku da uživaju u nesvakidašnjoj multimedijalnoj prezentaciji, uz bogat promotivni materijal.

Štand će svojim dizajnom, na interesantan način privući ljubitelje romantičnog odmora, ali i zaljubljenike u mističnu istoriju. Pored Srebrnog jezera – turističkog centra koji tokom sezone privuče oko 700.000 gostiju, ove godine akcenat će biti stavljen i na srednjovekovnu Ramsku tvrđavu koja je svoje kapije, nakon obimne rekonstrukcije, otvorila posetiocima u avgustu prošle godine. Pored svojih, ova opština upućuje i na zanimljivosti regionalnih turističkih sadržaja sa kojima čiji jedinstvenu ponudu.

Tema ovogodišnje prezentacije su postignuti rezultati i akcije koje je ova opština pokrenula u cilju jačanja turističke ponude kao i investicije i primeri dobre prakse. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom opštine, a ovom prilikom biće najavljeni festivali i jubileji.

Glavna tema prezentacije je Ramska tvrđava sa svojom specifičnom arhitekturom i lokacijom. Posetioci tvrđave već obilaze ovu srednjovekovnu lepoticu u pratnji ljubaznih domaćina, šetaju do obližnjih vidikovaca i kulturno-istorijskih lokaliteta, plove Dunavom turističkim brodom, a iskustvo koje dožive u Ramu pamtiće zasigurno još dugo. Priče o Bajazitu Drugom, grofu Lopreštiju, ali i legendarnom prelasku cara Trajana preko pontonskog mosta samo su neke od priča koje krije Ram.

Na prezentaciji će govoriti zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković, i direktorka Turističke organizacije opštine, Dajana Stojanović.

Po običaju, predstavljanje turističke ponude pratiće i druženje uz prigodan koktel sa lokalnim specijalitetima.

KOMENTARIŠI