PODELI

Goran Grujić (54), internista iz Požarevca, blista u muzičkom serijalu “Nikad nije kasno” na TV Prva.

Lekar internista Goran Grujić (54), iz Požarevca, dobro je poznat u Požarevcu, a pažnju šire javnosti privukao je svojim pevačkim umećem u muzičkoj emisiji za veterane “Nikad nije kasno” na TV Prva. Njegovo pevanje zadivilo je i žiri i publiku, iako nema muzičko obrazovanje i ne zna note.

– Svojevremeno su me odbili u muzičkoj školi uz obrazloženje da nemam sluha. Sa četiri godine sam naučio da sviram harmoniku, a posle vojske sam počeo da vežbam pevanje, pa sam pevao i na svojoj svadbi 1993. godine – kaže dr Grujić.

U emisiju su ga prijavile kolege iz Udruženja kardiologa Srbije, jer su znale da odlično peva. Međutim, njemu na tom takmičenju nije bila bitna lična promocija, već ima viši, plemeniti motiv.

– Zbog ove emisije sam prisutan u mnogim medijima, što koristim da bih skrenuo pažnju na to da je Opštoj bolnici u Požarevcu, koja pokriva Braničevski okrug sa više od 250.000 stanovnika, neophodna angio-sala, jer ona spasava živote – kaže dr Grujić.

Za opremanje angio-sale potrebno je oko 300.000 evra, koji se mogu sakupiti ako se udruže država, lokalna samouprava, građani i dijaspora.

– Ova sala je spasonosna za sve one koji dožive infarkt, jer je u tim situacijama presudna hitna reakcija. Pošto tu salu nemamo, pacijente šaljemo u Beograd, što za neke, zbog udaljenosti, može biti kobno – navodi dr Grujić.

U svemu što radi, doktor ima maksimalnu podršku supruge Biljane, pedijatra, i sina Stefana, apsolventa medicine.

Nastavak teksta pročitajte OVDE.

 

KOMENTARIŠI