foto: KSC

Nenad Mitić, direktor ustanove kaže da će, za vreme trajanja zimskog raspusta, učenicima osnovnih i srednjih škola, besplatno ustupiti korišćenje termina u Hali sportova. Veliku salu Hale sportova učenici mogu koristiti svakog radnog dana od 7 do 14 časova, a stoni tenis tokom celog dana. Mitić napominje da učenici koji se najmanje jedan dan ranije najave, moraju dođi organizovano u grupama, uz pratnju roditelja ili nekog starijeg.

Što se tiče stonog tenisa on je individualan, učenici mogu doći i bez rekvizita jer će u hali dobiti sve što je potrebno.

Još jedna akcija koju organizuje KSC je univerzalna sportska škola koja počinje 30. januara i završava se 13. februara. Ova škola je zamišljena za sve osnovce. Oni će, kroz školu sporta sa nastavnicima fizičkog raditi na poboljšanju motoričkih sposobnosti, brzini, snazi, spretnosti i okretnosti.

Za mlađi školski uzrast planiran je termin od 11 do 12 časova, dok će starije generacije osnovaca imati termin od 12 do 14 časova. Mitić se nadovezao i da pored ovih akcija đacima će biti i na raspolaganju i klizalište uz vrlo povoljne cene. Podsetimo, klizanje od 90 minuta na klizalištu košta 100 dinara i toliko treba izdvojiti za iznajmljivanje klizaljki.

Nenad Mitić navodi da je cilj Kulturno sportskog centra da đaci što kvalitetnije i aktivnije provedu zimski raspust. Ove programe Kulturno sportski centar realizuje uz pomoć Grada Požarevca.

KOMENTARIŠI