Razbijen lanac proizvodnje lažnog omiljenog srpskog keksa

Razbijen lanac proizvodnje lažnog omiljenog srpskog keksa

Foto: Urban City / B.P.

Tržišni inspektori Ministarstva trgovine su u saradnji sa policijom u prethodnim danima otkrili ilegalnu proizvodnju falsifikata deterdženata i šampona marke “Procter&Gamble”, kao i falsifikovanog keksa “plazma”. Iza svega je stajala dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Ministar trgovine Tomislav Momirović saopštio je da je zajedničkom akcijom tržišne inspekcije i pripadnika MUP-a razbijen lanac proizvodnje i prodaje falsifikovanih proizvoda potencijalno opasnih po zdravlje građana.

“U velikoj akciji usmerenoj ka suzbijanju plasiranja falsifikovanih proizvoda na srpsko tržište tržišni inspektori Ministarstva trgovine su u prethodnim danima otkrili ilegalnu proizvodnju falsifikata kućne hemije deterdženata i šampona marke ‘Procter&Gamble’, kao i falsifikovanog keksa ‘plazma’, čime je sprečena upotreba krivotvorenih proizvoda i ujedno izbegnuta potencijalna opasnost po zdravlje naših građana”, izjavio je Momirović.

Istakao je da je izvršen inspekcijski nadzor i ulazak inspektora u ilegalnu proizvodnju na više lokaliteta u Novom Sadu i Beogradu.

Tom prilikom zatečena je i oduzeta velika količina krivotvorenih proizvoda, među kojima je 2.021 konditorski proizvod, 205 proizvoda kućne hemije među kojima su deterdženti za sudove, deterdženti za veš i sredstva za ličnu higijenu, preko 11.000 ambalaža za konditorske proizvode i kućnu hemiju, 26 buradi od po 120 litara sirovina za pravljenje tečnog deterdženta za sudove i veš, ogroman broj deklaracija, nalepnica i bar-kodova pripremljenih za lepljenje na ambalažu i stavljanje u promet.

Momirović je dodao da je u toku inspekcijski nadzor u Beogradu, a koji se odnosi na kontrolu štamparije koja je pravila ambalaže za krivotvorene konditorske proizvode, pri čemu su pripadnici MUP-a oduzeli laptop, računar i mobilni telefon.

“Sva roba je bila namenjena daljoj prodaji na pijacama, a iza svega je stajala dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada“, dodao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

KOMENTARIŠI