Naime, o tome neće odlučivati vlast, nego upravo građani koji su novac i zaslužili.

Opština je praktično raspisala neku vrstu referenduma i kandidovala tri projekta od značaja za lokalnu sredinu. Punoletni Golupčani s pravom glasa moći će da biraju između sanacije seoske ambulante u naselju Vinci, sanacije zgrade škole u okolnom selu Dobra i izgradnje nove škole u Krivači. Ovi neobični „izbori” počeli su 14. i trajaće do 20. juna, a glasa se u Opštinskoj upravi Golupca, tamošnjem turističkom info-centru i mesnim kancelarijama Braničevo, Klenje i Dobra od 7 do 14 sati.

– Ovo je pravi potez, jer smo mi građani slali račune za nagradnu igru i treba da odlučimo šta želimo za osvojeni novac. Kada bi bilo više ovakvih referenduma, da se narod pita, blago bi nama bilo – kaže B. G. iz Golupca.Pobednici-takmienja-opstina-i-gradova

Ima mnogo razloga zašto su čelnici opštine predložili baš ova tri projekta, uzimajući u obzir visinu sredstava. Seoska ambulanta u mesnoj zajednici Vinci je po pitanju bezbednosti i higijene u lošem stanju. Zamenio bi se krov i uradila fasada, kao i dodatni unutrašnji radovi, a korist od toga imalo bi oko tri hiljade meštana sela Usije i Vinci. Zgrada područnog odeljenja OŠ „Branko Radičević” u naselju Dobra nije rekonstruisana otkako je osamdesetih godina počela sa radom. Projekat predviđa zamenu podova u učionicama i svlačionicama, stolarije i izradu fasade. Ovim bi se stvorili bolji uslovi za četrdesetak učenika i nastavni kadar. Zbog loših uslova u školi u Krivači neophodna je izgradnja novog objekta. Time bi se obezbedio rad tamošnjeg područnog odeljenja i doprinelo većoj bezbednosti đaka i nastavnika.

Po završetku glasanja, opština Golubac će objaviti rezultate, a potom i započeti radove u jednom od tri naselja.

KOMENTARIŠI