Rekordna poslovna godina Parking servisa Požarevac

Rekordna poslovna godina Parking servisa Požarevac

Javno komunalno preduzeće “Parking servis” Požarevac privodi kraju još jednu uspešnu poslovnu godinu, koja će biti rekordna po ostvarenom poslovnom prihodu

Ovakav uspeh postignut je iako su procene bile drugačije, obzirom da su pojedina parkirališta u gradu bila zatvorena tokom godine zbog realizacije brojnih investicija u gradu.

“Tokom godine se radilo se na brojnim projektima, od kojih su najznačajniji projekat javne montažne parking garaže na posebnom parkiralištu hotel “Dunav” i projekat brojača slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima. Lokalna samouprava je problem parkiranja prepoznala kao jedan od prioritetnijih i odlučila da investira u jednu javnu montažnu parking garažu, čime će se broj parking mesta na toj lokaciji udvostručiti“, rekla je Marija Papović za Danas, direktorka „Parking servisa“.

Nabavka za montažnu garažu je sprovedena u ovoj godini, ugovor je potpisan krajem oktobra, a vrednost ugovora je 37.286.000 dinara bez pdv-a. Javna nabavka podrazumeva proizvodnju i montažu javne parking garaže od čelične konstrukcije na površini od 1.500 kvadratnih metara, u dva nivoa prizemlje i sprat, što prema projektu predstavlja 145 parking mesta. Otvaranje garaže se očekuje krajem februara.

“Drugi projekat na kome se radilo u toku ove godine, i koji je realizovan u svojoj prvoj fazi, jeste projekat brojača slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima. Oni su postavljeni na dve lokacije u gradu na kojima je bilo najneophodnije informisati vozače o slobodnim parking mestima na zatvorenim parkiralištima – “Načelstvo“ i “Pijaca”. Reakcije vozača su najpozitivnije, tako da ćemo brojače postaviti na još par lokacija“, rekla je Papović.

JKP “Parking servis” u ovoj godini investiralo je iz sopstvenih sredstava i u kupovinu novog “pauka“ za odnošenje nepropisno parkiranih vozila. Staro vozilo je dotrajalo, veliki su bili troškovi popravki, i kupovina novog vozila je bila neophodna. Vrednost investicije je iznosila 11.900.000 dinara. Radilo se i na proširenju uličnog parking prostora koji se sad proširuje na još šest ulica, čime će se dobiti novih 100 parking mesta.

“U novoj godini, pored napred navedenog, planiramo da konačno realizujemo i projekat blokovskog parkiranja, za kojim postoji veliko interesovanje građana, pre svega onih koji zive u blokovima zgrada u najužem centru grada”, rekal je direktorka Marija Papović. Ona je dodala da će cene usluga „Parking servisa“ u narednoj godini ostati nepromenjene.

Klupe za mame

“U ovoj godini naše preduzeće je afirmisalo i svoju društvenu odgovornost, postavivši “Klupu za mame i bebe” na dve lokacije u gradu – dečije igralište “Nivea” i u ergeli “LJubičevo“, našta su reakcije sugrađana bile najpozitivnije.

KOMENTARIŠI