Foto: Urban City

Ovakav uspeh postignut je iako su procene bile drugačije, obzirom da su pojedina parkirališta u gradu bila zatvorena tokom godine zbog realizacije brojnih investicija u gradu.

“Tokom godine se radilo se na brojnim projektima, od kojih su najznačajniji projekat javne montažne parking garaže na posebnom parkiralištu hotel “Dunav” i projekat brojača slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima. Lokalna samouprava je problem parkiranja prepoznala kao jedan od prioritetnijih i odlučila da investira u jednu javnu montažnu parking garažu, čime će se broj parking mesta na toj lokaciji udvostručiti“, rekla je Marija Papović za Danas, direktorka „Parking servisa“.

Nabavka za montažnu garažu je sprovedena u ovoj godini, ugovor je potpisan krajem oktobra, a vrednost ugovora je 37.286.000 dinara bez pdv-a. Javna nabavka podrazumeva proizvodnju i montažu javne parking garaže od čelične konstrukcije na površini od 1.500 kvadratnih metara, u dva nivoa prizemlje i sprat, što prema projektu predstavlja 145 parking mesta. Otvaranje garaže se očekuje krajem februara.

“Drugi projekat na kome se radilo u toku ove godine, i koji je realizovan u svojoj prvoj fazi, jeste projekat brojača slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima. Oni su postavljeni na dve lokacije u gradu na kojima je bilo najneophodnije informisati vozače o slobodnim parking mestima na zatvorenim parkiralištima – “Načelstvo“ i “Pijaca”. Reakcije vozača su najpozitivnije, tako da ćemo brojače postaviti na još par lokacija“, rekla je Papović.

JKP “Parking servis” u ovoj godini investiralo je iz sopstvenih sredstava i u kupovinu novog “pauka“ za odnošenje nepropisno parkiranih vozila. Staro vozilo je dotrajalo, veliki su bili troškovi popravki, i kupovina novog vozila je bila neophodna. Vrednost investicije je iznosila 11.900.000 dinara. Radilo se i na proširenju uličnog parking prostora koji se sad proširuje na još šest ulica, čime će se dobiti novih 100 parking mesta.

“U novoj godini, pored napred navedenog, planiramo da konačno realizujemo i projekat blokovskog parkiranja, za kojim postoji veliko interesovanje građana, pre svega onih koji zive u blokovima zgrada u najužem centru grada”, rekal je direktorka Marija Papović. Ona je dodala da će cene usluga „Parking servisa“ u narednoj godini ostati nepromenjene.

Klupe za mame

“U ovoj godini naše preduzeće je afirmisalo i svoju društvenu odgovornost, postavivši “Klupu za mame i bebe” na dve lokacije u gradu – dečije igralište “Nivea” i u ergeli “LJubičevo“, našta su reakcije sugrađana bile najpozitivnije.

KOMENTARIŠI