Remontne aktivnosti na Površinskom kopu „Drmno“: Sledi remont ugljenog sistema

Remontne aktivnosti na Površinskom kopu „Drmno“: Sledi remont ugljenog sistema

Poslovi na remontu osnovne rudarske mehanizacije i opreme odvijaju se bez problema i u skladu sa planom aktivnosti.

Poslovi na remontu osnovne rudarske mehanizacije i opreme angažovane na Površinskom kopu „Drmno“, koji su krenuli početkom marta, odvijaju se bez problema, uz primenu propisanih mera zaštite i bezbednosti radnika na radu. Završen je remont drugog rudarskog sistema za otkopavanje jalovine. Nakon toga usledili su poslovi na otklanjanju nedostataka na delu rudarske opreme i mehanizacije koja radi u okviru Trećeg jalovinskog sistema, a ti poslovi treba da se završe do 19. maja.

Foto: Energija Kostolac

– U prvom delu remonta Trećeg rudarskog sistema za otkopavanje jalovine akcenat je stavljen na sanaciju oštećenja oslonca trake dva na odlagaču 7200 i popravci ostale rudarske opreme. Od sredine septembra planirani su poslovi na rekonstrukciji Trećeg jalovinskog sistema i za to vreme biće odrađen i drugi deo remontnih poslova na ovom rudarskom sistemu – rekao je Zoran Stojković, upravnik sektora mašinskog održavanja na Površinskom kopu „Drmno“.

Od 19. maja, po njegovim rečima, počinje remont rudarske mehanizacije i opreme koja radi u sklopu ugljenog sistema. Remont će trajati mesec dana.
Po završetku ovog posla počeće remont Četvrtog jalovinskog sistema, koji će trajati do sredine jula. Nakon toga planiran je remont Prvog jalovinskog sistema, a druga polovina avgusta rezervisana je za početak remonta Petog BTO sistema, koji treba da se završi do sredine septembra.

KOMENTARIŠI