Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je tender za izbor izvođača radova za renoviranje đačkih i studentskih domova u nekoliko gradova u Srbiji.

Radovi na renoviranju đačkih i studentskih domova trebalo bi da počnu u toku ove godine u Kragujevcu, Požarevcu, Šapcu, Subotici, Sjenici i na Paliću.

Predviđeno je, navode, da radovi u domovima u Požarevcu i Šapcu traju 270 dana, izvođačima radova na Paliću i u Subotici je na raspolaganju 360 dana, dok bi radovi u Sjenici i Kragujevcu trebalo da traju 450 dana.

Za ove radove, kažu, opredeljeno je ukupno 490.000 evra iz zajma Razvojne banke Saveta EU.

Ponude se dostavljaju Ministarstvu do 13. marta ove godine do 12 časova, a njihovo otvaranje obaviće se pola sata po isteku tog roka.

Podsećaju da je u toku i tender za nabavku nameštaja i kuhinjske opreme za domove u Užicu, Čačku, Trsteniku, Svilajncu, Kragujevcu i na Paliću, što se, navodi portal, takođe finansira iz zajma Razvojne banke Saveta EU (CEB).

Inače, javne nabavke se sprovode kroz otvorene procedure međunarodnih nadmetanja i otvorene su za ponuđače iz svih zemalja.

KOMENTARIŠI