Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Građani koji su vakcinisani ili se vakcinišu do kraja ovog meseca dobijaju dodatnih 3.000 dinara.

Da li će to važiti i za one koji se vakcinišu ovih dana prvom dozom? Na ova i mnoga druga pitanja za TV Prva odgovarao je ministar finansija Siniša Mali.

“Ovo je veoma važna mera za sve nas, želja nam je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta, kako bismo mogli da se vratimo u normalu i spasemo našu ekonomiju. Svako ko bude primio makar jednu vakcinu do 31. maja ima pravo na pomoć od 3.000 dinara”, rekao je Mali.

Prijave za ovu pomoć će, kako kaže, biti od 1. do 15. juna.

Penzioneri koji su primili vakcinu, neće morati da se prijavljuju. Inače, danas je penzionerima počela isplata državne pomoći.

“Od naredne nedelje isplaćivaćemo pomoć i ostalim građanima. Mi ovom merom pokazujemo koliko je država jaka, to je veoma važno. Mi pored pomoći privredi, pružamo podršku i građanima, da bi oni znali da je država tu za njih”, rekao je Mali.

Mali je istakao da je “u poslednjih nekoliko godina Srbija odgovorno vodila finansije, za razliku od prethodnog režima”.

“Sa prva dva paketa prošle godine, ne samo da smo spasli ekonomiju, nego smo imali i najmanji pad BDP-a. Ove godine imamo i plus, a očekujemo rast od šest odsto do kraja godine, a ja vam sada kažem – biće i više. Sve nam raste – usluge, industrija, građevinarstvo, turizam…”, naveo je Mali.

KOMENTARIŠI