RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Opasne vremenske prilike i nepogode s gradom i obilnim...

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Opasne vremenske prilike i nepogode s gradom i obilnim padavinama

Foto: Urban City / B.P.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) objavljen je narandžasti meteo-alarm za područje cele Srbije.

Posle podne, uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije lokalno se očekuju vremenske nepogode: obilni pljuskovi, grmljavine, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar, upozorio je danas RHMZ.

Na istoku i jugu ostaće veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u vecini mesta oko 35 stepeni.

Prema prognozi, sutra će biti promenljivo oblačno i svežije, na severu veći deo dana suvo, u ostalim krajevima povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 21, a najvisa od 25 do 30 stepeni.

U Požarevcu će biti promenljivo oblačno i malo svežije, ujutro kiša i pljusak sa grmljavinom. Tokom dana suvo. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 28 stepeni. U toku noci jace naoblačenje sa kišom.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, biće promenljivo oblačno i sveze, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U sredu, 10. juna, na jugozapadu, jugu i jugoistoku lokalno se ocekuju obilne padavine. Najvisa dnevna temperatura u vecini mesta od 23 do 27 stepeni.

KOMENTARIŠI