RHMZ najavio kada stiže sneg u niže predele

RHMZ najavio kada stiže sneg u niže predele

Foto: Urban City / B.P.

Danas u toku jutra u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka očekuje se mestimično magla i slab mraz. Novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se večeras, prvo na jugozapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Osim toga, meteorolozi najavljuju da sneg stiže i u niže predele.

„U nedelјu 27. 11. u planinskim predelima stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče“, najavio je jutros Republički hidrometeorološki zavod.

nedelju je RHMZ izdao i upozorenje zbog snega, tj. zbog formiranja manjeg snežnog pokrivača. Kaže se i da će vreme sutra biti umereno do potpuno oblačno, na severu uglavnom suvo, a u ostalom delu u nižim predelima mestimično sa kišom i susnežicom, na jugu ponegde i sa snegom, dok će na planinama biti sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar će biti slab, severnih pravaca. Najniža temperatura biće od 0 do 4 stepena, najviša od 4 do 7.

Početkom naredne sedmice biće uglavnom suvo, a u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra.

U ponedeljak će biti umereno oblačno i uglavnom suvo, samo još na jugu i istoku ponegde sa slabom kišom ili susnežicom, a na planinama sa slabim snegom. Vetar će biti slab, u košavskom području i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3 stepena, a najviša od 4 do 7.

Što se tiče utorka, očekuje se umereno oblačno i uglavnom suvo, samo još ujutru ponegde na istoku sa slabim padavinama. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području jak, povremeno i olujni, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od -1 do 3 stepena, a najviša od 5 do 8 stepeni.

KOMENTARIŠI