RHMZ objavio šta nas čeka u narednih sedam dana

RHMZ objavio šta nas čeka u narednih sedam dana

Foto: Urban City // B.P.

U toku večeri (08.09.) na severu Srbije očekuje se naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom, koje će se zatim u toku noći i sutra ujutro proširiti na zapadne i centralne delove zemlje, najavio je RHMZ.

Od petka do kraja sedmice (09 – 11.09.) promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, a temperatura će biti u postepenom padu. U subotu (10.09.) se očekuje manje padavina u odnosu na petak uz umeren i jak severozapadni vetar, dok će se u nedelju (11.09.) padavine intenzivirati u krajevima južno od Save i Dunava.

Početkom naredne sedmice (12 – 13.09.) vetrovito i svežije sa maksimalnim temperatura od 20 do 25 stepeni – na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini prestanak padavina uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima promenljivo uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova.

U sredu i četvrtak (14 – 15.09.) osetno toplije – u sredu pretežno sunčano, a u četvrtak se očekuje novo postepeno naoblačenje, koje će od petka (16.09.) ponovo uslovljavati kišu i pad temperature, naviodi su najavi RHMZ-a.

KOMENTARIŠI