Foto: Urban City // B.P. / arhiva

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je upozorenje za područje Srbije na visoke temperature tokom druge dekade jula, sa dnevnim maksimumom od 35 do 40 stepeni.

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 stepeni.

Tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo sa dnevnim maksimumumom od 35 do 40 stepeni, navodi Republički hidrometeorološki zavod Srbije na svom sajtu.

Temperatura će danas biti u kratkotrajnom padu za 5 do 7 stepeni i očekuje se da bude u intervalu od 29 do 33 stepena, a zatim će ponovo uslediti porast temperature.

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 stepeni, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije, takođe navodi da će tokom druge dekade jula i u Beogradu biti veoma toplo.

“Temperatura će danas biti u kratkotrajnom padu, za 5 do 7 stepeni, i očekuje se da će dostići oko 30 stepeni. U subotu oko 35, a u nedelju i u prvom delu naredne sedmice od 16. do  20. jula, ponovo od 37 do 39 stepeni”, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Stručnjaci savetuju da u vrelim danima treba rashladiti prostorije, izbegavatai fizičku aktivnost, uzimati više tečnosti i izbegavati boravak napolju u najtoplijem delu dana.

KOMENTARIŠI