Rok za korišćenje vaučera produžen do 30. novembra

Rok za korišćenje vaučera produžen do 30. novembra

SOKOBANJA, Foto: Urban City / B.P.

Vlada Srbije donela je odluku da se rok za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji produži za mesec dana i da vaučeri umesto do 31. oktobra, kako je bilo prvobitno predviđeno, mogu da se iskoriste do 30. novembra.

Objašnjavajući razloge za ovu odluku, rekla je da je za osam radnih dana, otkada je raspodela počela, podeljeno više od 200.000 vaučera, čime su praktično smeštajni kapaciteti u zemlji popunjeni.

„Podeljeno je više od 152.000 vaučera u vrednosti o d 15.00 dinara i više od 45.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara. Pošto je rok za korišćenje vaučera bio 31. oktobar i smeštajni kapaciteti su praktično popunjeni, rešili smo da produžimo rok do 30. novembra, tako da građani sada mogu da obavljaju rezervacije do ovog datuma i da nađu mesto za odmor”, kaže Matićeva,

Prema njenim rečima, najtraženije destinacije su Prolom Banja, Sijarinska Banja, zatim Sokobanja, Vrnjačka i Lukovska Banja.

Ministarka ističe da ovolika zainteresovanost građana za vaučere i odmor u Srbiji raduje i to ne samo zbog građana, već i zato što ona znači da će ova sezona biti dobra za celu ugostiteljsko- turističku industriju.

KOMENTARIŠI